TEKAŠKO DRUŠTVO SAVINJČAN, Trubarjeva ulica 1, 3310 Žalec

Tekaško društvo Savinjčan je v soboto 3. 3. 2018 v športnem parku Žalec, organiziralo tako imenovan prvi super kros, v spomin na Braneta Strožerja, ki je bil v zadnjih letih svojega delovanja aktivni član strokovnega sveta v AK Žalec in je skrbel za strokovno delo z atletskim podmladkom v Savinjski dolini, njegovi atleti pa so na tekmovanjih državnega nivoja tudi v krosu posegali po najvišjih mestih.
V razmeroma težkih vremenskih razmerah, ki so vladale cel teden pred izvedbo krosa so člani TD Savinjčan in njegovi simpatizerji s trdim delom uspeli odlično pripraviti samo traso proge iz katere so morali z lopatami na roke odmetati kar nekaj sto kubičnih metrov snega.
Sam kros je potekal po sistemu kvalifikacij in izločilnih bojev, kakršnih smo vajeni pri smučarskih tekih – sprintih ali v smučarskem krosu, najštevilčnejše zastopana starostna kategorija pa je bila pri članih v moški kategoriji, kjer so se preko četrfinalnih in polfinalnih bojev v finale prebili najboljši štirje, med katerimi je slavil MIHA POVŠIČ iz AK Sevnica, drugo mesto si je pritekel JAKOB MEDVED iz »ŠD tek je lek« in tretje mesto je osvojil TIM SENIČAR iz AD Kladivar Celje.
Glede na samo vzdušje med udeleženci in pohvale, ki jih je TD Savinjčan prejel od udeležencev samega teka oz. krosa, si bomo v društvu prizadevali, da se ta prireditev vpiše med vsakoletne tradicionalne športne prireditve.

REZULTATI

VEČ SLIK